L’any 2019 el Centre Excursionista de Cambrils rep el certificat d’Entitat Cuidadora de Senders, amb la responsabilitat del manteniment dels trams de GR® que passen pel municipi de Cambrils: l’etapa 1 del GR® 192, que va des del Parc del Pescador fins a la Mare de Déu de la Roca, i l’etapa 27 del GR® 92, que va de Cambrils fins a l’Hospitalet de l’Infant.

És per això que l’entitat organitza periòdicament sortides d’inspecció i/o manteniment dels trams assignats, que tenen molt bona acollida tant entre els qui s’estimen l’entorn natural com entre els més petits de la casa, que gaudeixen de pintar i senyalitzar els senders. Des del 2018, són vuit els soci@s de l’entitat que s’han format con mantenidors, la qual cosa garanteix un seguiment continuat de les tasques necessàries any rere any.

A banda de la tasca principal de manteniment i senyalització, el C.E. Cambrils vol posar en valor la importància de les entitats mantenidores de senders per a la seguretat dels excursionistes dins de la Xarxa de Senders Homologats de Catalunya. Federar-se permet, entre altres, la continuïtat de les tasques de manteniment i senyalització. per la qual cosa sempre aconsellem disposar de la llicència federativa a tots els soci@s i simpatitzants, tant si van sols com en grup.