L’excursionisme és la disciplina que consisteix a realitzar rutes per la muntanya. És també el conjunt de tècniques, coneixements i habilitats que permeten assolir aquest objectiu. L’excursionisme és un esport, però per a qui el practica és molt més que això.

De fet, un dels propòsits cabdals del C.E. Cambrils és transmetre l’estimació i el respecte per la muntanya. Una entitat excursionista es deu a aquest principi, a fer pedagogia de com gaudir de l’entorn natural, de com cuidar-lo, i de valorar què hi ha darrere de cada ruta, des de la persona que ha preparat la sortida fins a la persona que ha mantingut el sender perquè ningú no es perdi.

Per això, és igualment important que els excursionistes es federin, tant si van sols com en grup. Si voleu saber per què, només cal que visiteu l’Àrea del soci, on expliquem què implica la llicència federativa i com pots fer-te soci.

L’excursionisme aplega diferents modalitats, com ara el senderisme, la marxa nòrdica i la marxa aquàtica, encara que aquesta darrera no es practiqui a la muntanya.

En aquestes línies, volem fer-vos cinc cèntims sobre l’Aqua Beach Trail, modalitat derivada de la marxa aquàtica.

Es tracta d’una és una modalitat esportiva resultat de la combinació de dues disciplines: la Marxa Aquàtica i les Curses per Muntanya. Els esportistes alternen successivament trams en cada una d’aquestes modalitats. Per tant l’Aqua Beach Trail és una cursa combinada per realitzar un recorregut en el mínim temps possible.
Donades les seves característiques, més exigents que les de la marxa aquàtica, la major part dels practicants són, ara per ara, corredors de muntanya. De fet, pot complementar perfectament l’entrenament d’esportistes d’aquesta i altres disciplines. Ara bé, també es pot practicar per a gaudi i salut, sense necessitat d’ajustar-se a un crono, per la qual cosa, si afegim els beneficis de la marxa aquàtica i el mar, i la possibilitat de recórrer indrets de costa de gran bellesa, no es descarta que aplegui tants practicants com la pròpia marxa aquàtica.
Després dels bons resultats en els dos primers campionats de marxa aquàtica, l’equip de competició va voler provar sort al I Campionat d’Aqua Beach Trail, la tardor de 2020 i va aconseguir emplenar el podi en la categoria de 3000 m. Tota una fita per a la història de l’especialitat.
Encara queda molt camí per recórrer, en aquesta modalitat, però l’empenta de la marxa aquàtica i el nombre creixent de practicants d’Aqua Beach Trail garanteixen molt bones perspectives de futur.
Consells per a les caminades
  • Seguiu les indicacions dels organitzadors. Llegiu atentament la informació publicada sobre l’activitat en què participareu.
  • Porteu roba i calçat adequats, i cantimplora amb aigua, així com tot allò que s’especifiqui a l’explicació de la sortida.
  • Comporteu-vos de manera cívica amb la natura.
  • Comporteu-vos de manera cívica amb la resta de participants.
  • No embruteu. Dipositeu les deixalles als contenidors adients.
  • Llegiu el protocol de sortides de la modalitat disponible a la secció Escola de Muntanya