L’excursionisme és la disciplina que consisteix a realitzar rutes per la muntanya. És també el conjunt de tècniques, coneixements i habilitats que permeten assolir aquest objectiu. L’excursionisme és un esport, però per a qui el practica és molt més que això.

De fet, un dels propòsits cabdals del C.E. Cambrils és transmetre l’estimació i el respecte per la muntanya. Una entitat excursionista es deu a aquest principi, a fer pedagogia de com gaudir de l’entorn natural, de com cuidar-lo, i de valorar què hi ha darrere de cada ruta, des de la persona que ha preparat la sortida fins a la persona que ha mantingut el sender perquè ningú no es perdi.

Per això, és igualment important que els excursionistes es federin, tant si van sols com en grup. Si voleu saber per què, només cal que visiteu l’Àrea del soci, on expliquem què implica la llicència federativa i com pots fer-te soci.

L’excursionisme aplega diferents modalitats, com ara el senderisme, la marxa nòrdica i la marxa aquàtica, encara que aquesta darrera no es practiqui a la muntanya.

En aquestes línies, volem fer-vos cinc cèntims sobre una secció que pretén que els més petits de casa es familiaritzin amb l’entorn natural des de les primeres etapes de desenvolupament i puguin conèixer i gaudir del senderisme. Això sí, s’entén que és una categoria familiar, ja que els infants han d’estar sempre acompanyats d’un adult.

Per conèixer els beneficis per a la salut d’aquesta modalitat, us convidem a visitar l’article Senderisme.

Infants que fan via aplega una categoria de sortides en què els nens i nenes poden participar o, fins i tot, ser-ne protagonistes. Atès que, per a la pràctica de la marxa aquàtica i nòrdica, el requisit és tenir mínim deu anys, el C.E. Cambrils ha proposat sortides d’aquesta categoria principalment en les seccions de senderisme, senderisme històric i manteniment de senders, a més a més de les sessions formatives pràctiques d’orientació i natura. És per això que les sortides poden ser molt variades, tant de muntanya, de costa, en senders del municipi… En la descripció de les nostres sortides, farem esment de la categoria Infants que fan via quan la dificultat tècnica, durada de l’activitat o altres, siguin les adients.

El Centre Excursionista de Cambrils ofereix una programació regular de sortides per a Infants que fan via per senders homologats, amb guies experts i amb tota la seguretat. Tot per poder gaudir d’una jornada inoblidable.

Consells per a les caminades

  • Seguiu les indicacions dels organitzadors. Llegiu atentament la informació publicada sobre la sortida en què participareu.
  • Porteu roba i calçat adequats, i cantimplora amb aigua, així com tot allò que s’especifiqui a l’explicació de la sortida.
  • Comporteu-vos de manera cívica amb la natura.
  • Comporteu-vos de manera cívica amb la resta de participants.
  • No embruteu. Dipositeu les deixalles als contenidors adients.
  • Llegiu el protocol de sortides de senderisme disponible a la secció Escola de Muntanya

Vine, camina, respira!